
Kanıt 1
Kanıt Sorgulama
Kanıt 2
Kanıt Sorgulama
Kanıt 3
Kanıt 4
Kanıt Sorgulama
Kanıt 5
Kanıt Sorgulama
Kanıt Sorgulama
Kanıt 3
Şüphesiz 6/7 Eylül hadiselerini iktidarın tertiplediği söylenemez. Fakat bu neticeyi doğuran amil iktidarın Kıbrıs meselesini alevlendirerek halkı ayaklandırmaya ve heyecana getirmeye ve iç davalardan gözünü ayırtmaya çalışması olmuştur.
Ahmed Hamdi Başar’ın Hatıraları Cilt II Haz: Murat Koraltürk 2007:370
Kanıt Sorgulama
Kanıt 4
Adnan Menderes 6/7 Eylül olayları ile alakâdar olarak kendisinin bu olayla ilgili ne evvelden ne de sonra bilgisi olmadığını bildirmiş ve kendisini savunmuştur. Ancak yaşanan olaylardan sonra bu konuda ceza almıştır.(TBMM Zabıtları Yassıada Sorgulamaları 6/7 Eylül Olayları Davası’ndan özetlenerek alınmıştır).
Kanıt Sorgulama
Kanıt 5
Çeşitli sahalarda gerçekleşen bu yıpranmanın görüldüğü alanlardan biri olan basın sektörü, DP’nin iktidarı boyunca kendi içinde oldukça farklı süreçlerden geçmiştir. 1950-1954 yıllarında basına karşı son derece pozitif ve özgürlükçü bir tavır içinde olunmuşken2; 1954’ten itibaren özellikle ekonomide yoğunlaşmakta olan bunalımların basında açıklanması sonucu DP’nin basına yönelik tavrı sertleşmiş ve bazı kısıtlayıcı düzenlemeler yapılmıştır.
Öngel, s. 69
Kanıt Sorgulama
Kanıt 7
Kanıt 8
DP Vatan Cephesi uygulaması ile CHP’ye karşı kendilerini destekleyen insanları Vatan Cephesi’ne davet etmekteydiler. Bu durum halkı ikiye bölmek gibi çok tehlikeli bir sonuç doğuruyor ve gerginlik kaynağı oluyordu (Oktay 2010: 91)
Kanıt Sorgulama
Kanıt 11
Meclis Tahkikat Komisyonu Adnan Menderes’in isteği üzerine kurulmuştu ve Menderes bunu başarısız icraatının akislerini halk efkarından silmek ve başka yönlerine çevirmek, muhalefeti sorunlu kılmak, daha cezri fikir ve kararlarla, İnönü ve CHP ve bir kısım basının davasını halletmek ve nihayet CHP’yi T.B.M.M. kararı ile kapatmak amacı ile yapmıştı.
(Biberoğlu: 1996:10). (Biberoğlu DP’nin 5,10,11. Dönem milletvekilidir).
Kanıt Sorgulama
Kanıt 13
Uşak olayları, Topkapı ve Tokat Olayları da artık bütün ayrıntılarıyla biliniyor. Ben bunların en fenası olarak Uşak’ı görmüşümdür. Uşak’ta tertibi, bizzat devletin bir görevlisi, hem de üzerinde Emniyet Genel Müdürü sıfatını taşıyan Cemal Göktan almıştır. Daha sonraları birtakım Demokratlar kendiliklerinden de harekete geçmiş olabilirler. Fakat Türkiye’yi iki düşman kampa ayırma planının Ankara’dan, bir Başbakan ve bir İçişleri Bakanı tarafından yapılabileceğinin düşünülmesi bile tüyler ürperticidir.
Toker: 1991: 231
Kanıt Sorgulama
Not: Devam konunun tamamındadır!